Vrste vrećica za usisavače

Razlikujemo tri vrste vrećica za usisavače, a to su papirnate vrećice, sintetičke vrećice i perive vrećice.

U ovome blogu pročitajte

Vrećice za usisavače

Papirnate vrećice za usisavače

Papirnate vrećice su načinjene od specijalnog filter papira koji je sposoban zadržati do 95% čestica prašine. Mogu biti napravljene od jednog, dva ili tri sloja papira.

Ova vrsta većice za usisavač je jednostavna za upotrebu. Papirnate vrećice često imaju zatvarač na kartonskom nosaču koji omogućava lako vađenje iz usisavača bez prosipanja prašine uokolo.

Sintetičke vrećice za usisavače

Sintetičke vrećice su načinjene od specijalnog sintetičkog filter platna koji je sposoban zadržati do 99,5 % prašine.

Napravljene su od jednoslojnog materijala te zbog toga imaju izuzetno dobru zračnu propusnost i traju do 50% duže od papirnatih vrećica. Zbog svoje čvrstoće materijala moguće je usisavanje i oštrijih predmeta kao što su staklo i oštra plastika.

Ove vrste vrećica za usisavač također imaju puno bolju otpornost na vlagu. Zbog svoje gustoće platna preporučuju se alergičarima jer zadržavaju pelud i alergene.

Perive vrećice za usisavače

Perive vrećice naizgled izgledaj kao najbolje rješenje za usisavanje jer je kod njih moguće isprazniti sadržaj vrećice u smeće, no nije tako dobro jer one nakon svakog usisavanja zadržavaju dobar dio prašine u svojim stjenkama te usisavač postepeno gubi na snazi i „muči“ se prilikom svakog daljnjeg usisavanja, također i dobar dio prašine se vrati u prostor.

Ove vrste vrećica za usisavače se stavljaju u usisavač prilikom prodaje, jer to pospješuje prodaju, no vrlo brzo korisnici uviđaju da nisu tako dobre.

Kao što se filteri mijenjaju u automobilima i klima uređajima… potrebno ih je mijenjati i u usisavačima jer je to najbolji način zadržavanja doma čistim.

Kada je vrijeme za promjenu vrećice i filtera vašeg usisavača?

Ipak, na kraju, izbor vrste većica za usisavač ostaje na korisniku.

Tražite vrećice za usisavač?

Pronađite baš onu vrećicu ili filter koji Vam treba.

Ako niste pronašli odgovarajuću vrećicu ili niste sigurni javite nam se na telefon ili WhatsApp gumb. Odgovaramo odmah ili u najkraćem roku.