Uvjeti kupnje

Osnovni pojmovi

Sukladno uvjetima kupnje, kupac može biti svaka fizička ili pravna osoba koja naruči najmanje jedan proizvod, unese tražene podatke i plati naručeni proizvod putem internet stranice  www.vrecice-za-usisavace.com , vlasništvo trgovačkog obrta Vinter (u daljnjem tekstu Vinter). Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, neovisno o kupcu.

Ako su u podacima o kupcu uneseni podaci o pravnoj osobi, kupcem se smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca – pravne osobe.

Kupac je odgovoran za točnost svih upisanih podataka.

Isporučitelj naručenih proizvoda je  T.O. Vinter, Vinogorska 14, 49243
Prihvaćanjem Uvjeta prodaje kupac mora biti punoljetna i poslovno sposobna osoba. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost podataka upisanih prilikom registracije.

 

Cijene proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača  T.O.Vinter  se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene.
Sve cijene navedene u web-trgovini izražene su u kunama.
Izražene cijene ne uključuju trošak dostave, koji se posebno zaračunava (pojedinosti su iskazane u web-trgovini).

 

Narudžba i sklapanje ugovora

U web-trgovini možete kupovati kao gost. Proizvodi se naručuju popunjavanjem elektroničkog obrasca. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac završi postupak narudžbe. Plaćanje proizvoda moguće je pouzećem, uplatom na račun (putem e-bankarstva ili općom uplatnicom)
U trenutku zaprimanja narudžbe T.O.Vinter će e-mailom obavijestiti kupca o primitku narudžbe.
U slučaju da kupac proizvode plaća uplatom na račun, ugovor će se smatrati sklopljenim kada  T.O.Vinter zaprimi potvrdu o uplati.

Dostava proizvoda

Proizvodi se šalju putem Hrvatske Pošte. Paketi se dostavljaju isključivo radnim danom, od ponedjeljka do petka, na navedenu adresu dostave.
Dostava u Hrvatskoj
Sve narudžbe/uplate koje su zaprimljene tokom radnog dana obrađuju isti dan, a isporučuju u roku 2-4 radna dana između 8 i 20 sati.
Trošak dostave plaća kupac, a u cijenu je uključeno pakiranje proizvoda.
Dostava za Hrvatsku iznosi 35,00 kn za plaćenje pouzećem ili 20,00 kn za plaćanjem virmanom (općom uplatnicom)

Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda

T.O.Vinter odgovoran je za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje putem web-trgovine, u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, posebno sa Zakonom o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakiraju se i slažu na način da se redovitim rukovanjem u dostavi ne oštete. U slučaju pošiljke vidljivo oštećene u transportu, kupcima se savjetuje da istu ne preuzimaju. Mole se kupci da kontaktiraju  T.O.Vinter  radi prevladavanja mogućih teškoća.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost narudžbe, uspoređujući primljene proizvode s računom. Ukoliko nešto nedostaje obvezan je u roku osam dana uputiti pisani prigovor  T.O.Vinter . Naknadne reklamacije neće se uvažiti.

Odbijanjem primitka neispravne pošiljke, dostavna služba će pošiljku vratiti  T.O.Vinter . U slučaju skrivenog nedostatka proizvoda, a što kupac može utvrditi tek uvidom u proizvod, omogućuje mu se jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjena proizvoda ili umanjenje cijene.

 

Reklamacije i povrat proizvoda

Kupac ima pravo prigovora i povrata pošiljke:

  • ukoliko je zaprimio pošiljku koja ne odgovara narudžbi;
  • ukoliko je zaprimio pošiljku s nenaručenim proizvodom.

Prigovori se šalju: e-mailom na  vinter.ivan@gmail.com ili pismeno na adresu  T.O.Vinter , Vinogorska 14, 49243 Oroslavje.  T.O.Vinter  će pismeno potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana od zaprimanja prigovora (sukladno Zakonu o zaštiti potrošača).

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora, povrat plaćenog iznosa ili na zamjenu proizvoda. U slučaju zamjene proizvoda kupac snosi troškove nove pošiljke, a trošak povrata preuzima T.O.Vinter

T.O.Vinter će prihvatiti povrat svih gore navedenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan i da u kupca ne postoji nikakva odgovornost.

 

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga, u roku 14 dana od dana primitka narudžbe.
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

  • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje – ukoliko je bila otvorena nakon dostave;
  • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nepopravljivo pomiješana s drugim sadržajima;
  • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok upotrebe

Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid ugovora, kupac je o tome dužan obavijestiti  T.O.Vinter i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, e-mailom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i e-mail adresu.
T.O.Vinter će potvrditi primitak obavijesti o jednostranom raskidu.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu predana u posjed roba koja čini predmet ugovora ili osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik.
Ukoliko kupac jednostrano raskine ovaj ugovor,  T.O.Vinter se obvezuje izvršiti povrat primljenog novca, umanjeno za troškove isporuke, bez odgode, a najkasnije u roku 14 dana od dana povrata robe ili nakon dostavljenog dokaza da je roba poslana.

Povrat novca vrši  uplatom na tekući račun kupca. Kupac je dužan robu poslati bez odgađanja, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu.
Troškove povrata robe snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je nastalo kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Slika naručenog proizvoda ne mora odgovarati stvarnom izgledu.

Zadržavamo pravo izmjene cijena usred pogreške u sustavu i sl.