Kada je vrijeme za promjenu vrećice i filtera vašeg usisavača?

Promjena vrećice za usisavač je jedan od onih kućanskih poslova koje rado prebacujemo jedni na druge. Je li to zato što zapravo mislimo da ne znamo kako promijeniti vrećicu?

U ovome blogu pročitajte

Usisavanje doma, promjena vrećice za usisavač

Koliki je vijek trajanja vrećice za usisavač?

Svaka vrećica ima svoj vijek trajanja pa tako i ona za usisavač. Vrećicu za usisavač vrlo je bitno redovno mijenjati kako ostatci prašine ne bi zapeli u filteru i tako smanjili usisnu snagu Vašeg usisavača ili ga u potpunosti začepili. Postoje različite vrste vrećica za usisavače. Papirnate, i sintetičke vrećice treba mijenjati, a perive vrećice redovito prati.

Kada je vrijeme za promjenu vrećice za usisavač?

Jedan od znakova da je vrijeme za novu vrećicu je neugodan miris iz usisavača. Vrećica za smeće koja je puna krenut će ispuštati neprijatne mirise u zrak tijekom usisavanja.

Osim toga vrećice za usisavač koje se ne mijenjaju smanjit će usisnu snagu usisavača pa primijetite li da Vaš usisavač baš i ne uvlači dobro smeće velika je vjerojatnost da biste trebali novu vrećicu.

Bilo bi dobro kada biste svoju vrećicu promijenili svaki puta kada se ona napuni do pola – otprilike svaka dva do tri tjedna. Za ispravan rad usisavača vrlo je bitno da se vrećica stavi na ispravan način.

Kako promijeniti vrećicu za usisavač?

Za početak, netom prije promjene vrećice bitno je isključiti usisavač iz struje. Nakon toga potrebno je otvoriti usisavač na prednjem dijelu gdje se nalazi crijevo.

Kada ste otvorili usisavač, potražite gumeni pečat oko otvora vrećice. Pritisnite ga kako biste lakše izvukli vrećicu iz usisavača. Na izbočenom dijelu nove vrećice za usisavač nalazi se oznaka pomoću koje ćete postaviti vrećicu u usisavač. Pozorno obratite pažnju na to da Vam se otvor vrećice poklapa s otvorom usisavača prilikom zatvaranja.

Kada je vrećica sjela na svoje mjesto onako kako je bila i ona prijašnja, zatvorite usisavač.

Koliko često treba mijenjati filter za usisavač?

Postoje različite vrste filtera za usisavače – ispušni filteri, filteri motora. Neki usisavači koji nemaju vrećicu za usisne stvari imaju filter spremnika za prašinu. Filter za usisavač nije potrebno mijenjati često koliko vrećice, ali ako Vaš filter izgleda istrošeno ili je jako prljav i pokidan, vrijeme je da ga zamijenite kako bi usisavač nastavio raditi kako treba.

S prljavim filterom usisavanje ne može biti učinkovito pa je, osim same vrećice za usisavač, važno mijenjati i filter. Ako ih ne mijenjate na vrijeme, prašina se nakon usisavanje neće zadržavati u usisavaču već će letjeti prostorom i skupljati se na namještaju. Kao da niste ni usisavali.

Tražite vrećice za usisavač?

Pronađite baš onu vrećicu ili filter koji Vam treba.

Ako niste pronašli odgovarajuću vrećicu ili niste sigurni javite nam se na telefon ili WhatsApp gumb. Odgovaramo odmah ili u najkraćem roku.