Očistite usisivač u 5 brzih koraka

U ovome blogu pročitajte

Kako bi vaš usisavač radio besprijekorno i nesmetano izdvojite vrijeme za redovito čišćenje usisivača i njegovo održavanje.

Nakon određenog vremena korištenja uređaja moći ćete primjetiti smanjenje performansi vašeg usisivača.  Uzrok tome je nakupljena prašina te razna druga prljaština koja se tijekom rada uvlaći u dijelove uređaja. Kako bi vaš usisavač radio besprijekorno i nesmetano izdvojite vrijeme za redovito čišćenje usisivača i njegovo održavanje.

Prije nego što krenete s čišćenjem provjerite je li vaš usisavač isključen iz struje.  Nakon što ga isključite spremni ste za čišćenje!

KORAK 1 –  KRENITE S ČIŠĆENJEM SPREMNIKA

Prašina se može nakupiti u vašem spremniku čak i ako redovito praznite spremnik.  Zato je bitno s vremena na vrijeme kompletno očistiti spremnik.

Usisivač bez vrećica (sa spremnikom)

Izvadite spremnik, ispraznite ga i operite ga toplom vodom i blagim sapunom. Nakon čišćenja obavezno pričekajte da se spremnik osuši do kraja.

Usisivač s vrećicama

Izvadite vrećicu iz spremnika za vrećice usisavača, obrišite spremnik vlažnom krpom i pustite da se spremnik potpuno osuši na zraku. Nakon stavite novu vrećicu za usisivač.

KORAK 2 – OČISTITE ILI ZAMIJENITE FILTER

Ovdje imate dvije mogućnosti – ili očistiti filter koji već imate ili ga zamijeniti. Opciju koju biste trebali odabrati ovisit će o proizvođač vašeg usisavača. Neki se vakuumski filtri mogu prati, dok drugi nisu primjereni za to. Ovu informaciju provjerite u uputama vašeg proizvođača.

Ako možete oprati filter, slijedite korake u nastavku:

  1. Uklonite filter i lagano ga udarite o površinu kako biste se riješili prašine koju je sakupio.
  2. Isperite filtar pod toplom vodom iz slavine, izbjegavajući sapun ili sredstva za čišćenje jer mogu potpuno uništiti filtar. Ako vaš proizvođač ima upute koje vam govore da je sigurno koristiti sapun ili sredstva za čišćenje, onda je ovo jedini scenarij u kojem to možete učiniti.
  3. Pustite da se filter potpuno osuši preko noći te ga vratite u usisivač .

KORAK 3 – ČIŠĆENJE ČETKE USISIVAČA 

Za četku uglavnom zapnu razne dlake i kosa koju je potrebno ručno odstraniti.  Prilikom čišćenja možete se poslužiti raznim alatima (škare, spužvice) kako bi maknuli zapetljanu kosu i nakupine prljaštine, no pazite da ne oštetite niti s četke.

KORAK 4 – OČISTITE CRIJEVO USISAVAČA

Koje korake treba poduzeti za čisto crijevo?

Prvo razdvojite crijevo i usisivač jedno od drugog, zatim pustite vruću vodu kroz crijevo da isperete ostatke prljavštine.

Onda zmite ½ šalice sode bikarbone i 2 šalice bijelog octa. Ulijte sodu bikarbonu na jedan kraj crijeva, a zatim ga protresite tako da unutrašnjost bude pokrivena. Nakon što je to gotovo, ulijte ocat u crijevo. Pištat će. Pričekajte da šuštanje prestane. Nakon što je vaše crijevo završilo, isperite ga vrućom vodom. Objesite ga tako da se potpuno osuši te ga vratite na usisavač.

KORAK 5 – OPERITE VANJSKI DIO USISAVAČA

Za kraj vaš usisivač prebrišite krpom od mikrofibre kako bi blistao do sljedećeg usisavanja podova. To je to! Čišćenje usisivača nikad nije bilo brže!

Tražite vrećice za usisavač?

Pronađite baš onu vrećicu ili filter koji Vam treba.

Ako niste pronašli odgovarajuću vrećicu ili niste sigurni javite nam se na telefon ili WhatsApp gumb. Odgovaramo odmah ili u najkraćem roku.