Kako se učinkovito riješiti dlaka kućnih ljubimaca

U ovome blogu pročitajte

kako se riješiti dlaka kućnih ljubimaca

Znate li kako se uspješno rješiti dlaka svojih kućnih mezimaca?

Dlake kućnih ljubimaca mogu biti prava noćna mora, posebno u vrijeme linjanja. Mogu se naći u svakom kutu doma, od tepiha i namještaja do odjeće i obuće, što predstavlja izazov za održavanje čistoće u domu.  Uz pravilnu strategiju, usisivač će postati vaš najučinkovitiji alat protiv dlaka te značajno smanjiti nered u domu.

Donosimo vam neke trikove kako se usisavanjem efikasno riješiti dlaka kućnih ljubimaca iz svog doma.

1. Pronađite pravi usisivač

Prvi korak u borbi protiv dlaka kućnih ljubimaca je odabrati pravi usisivač. Potražite usisivač s jakom usisnom snagom, posebno dizajniran za kućanstva s ljubimcima. Osigurajte si posebne filtre za alergene koji uklanjaju i najsitnije čestice poput dlaka i peludi.

Usisavači za mokro čišćenje također mogu biti učinkoviti u uklanjanju dlaka kućnih ljubimaca iz tepiha i namještaja. Ovi usisavači koriste vodu za raspršivanje dlake, što ih olakšava za usisavanje.

Važno je često čistiti filtere usisavača

Ako vaš usisivač ima filter, redovito ga perite ili mijenjajte. To će osigurati da usisivač uvijek radi s punom snagom i efikasno uklanja dlake i alergene. Začepljeni filteri usisavača mogu smanjiti njegovu učinkovitost u uklanjanju dlaka kućnih ljubimaca.

2. Redovito usisavanje je ključno

Ovo je možda i najvažniji savjet. Redovito usisavajte svoje prostorije kako biste spriječili nakupljanje dlaka. Preporučuje se usisavanje barem jednom dnevno, ali ako imate kućne ljubimce koji se jako linjaju, možda ćete morati usisavati i češće. Pogotovo ako je riječ o kućnim ljubimcima s dugom dlakom, onda ćete morati usisavati i dva puta dnevno.

3. Ne prekačite usisavanje tepiha i namještaja

Nastavci za namještaj i tepihe su dizajnirani za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca iz teško dostupnih mjesta. Koristite ih za usisavanje kauča, fotelja, tepiha i drugih površina na kojima se dlake kućnih ljubimaca mogu nakupljati.

4. Usisavajte u različitim smjerovima

Dlake kućnih ljubimaca mogu se zapetljati u vlakna tepiha. Usisavajući u različitim smjerovima, možete ih osloboditi i ukloniti iz tepiha.

5. Od velike pomoći bit će i valjak za skidanje dlaka

Valjci za skidanje dlaka još su jedan učinkovit način za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca s namještaja i tepiha. Koristite ih prije usisavanja kako biste uklonili što više dlaka.

6. Redovito četkanje ljubimca

Redovito četkanje vašeg mezimca može pomoći u smanjenju količine dlaka kućnih ljubimaca koju će ostaviti u vašem domu. Četkajte svog ljubimca najmanje jednom dnevno, a ako imate kućnog ljubimca s dugom dlakom, možete i dva puta.

7. Koristite sprej za čišćenje tepiha

Sprejevi za čišćenje tepiha mogu pomoći u uklanjanju dlaka kućnih ljubimaca iz tepiha. Razrijedite sprej prema uputama na pakiranju i nanesite ga na tepih. Zatim usisajte tepih kako biste uklonili otopljenu dlaku.

8. Borba protiv neugodnih mirisa

Dlake često nose sa sobom neugodne mirise. Kako biste ih eliminirali, koristite usisivače s ugrađenim sustavima protiv mirisa ili dodajte mirisne štapiće u spremnik usisivača.

Slijedite ove savjete redovito kako biste maksimizirali učinkovitost usisavanja i stvorili ugodan i čist prostor u kojem će i vi i vaši ljubimci uživati.

Tražite vrećice za usisavač?

Pronađite baš onu vrećicu ili filter koji Vam treba.

Ako niste pronašli odgovarajuću vrećicu ili niste sigurni javite nam se na telefon ili WhatsApp gumb. Odgovaramo odmah ili u najkraćem roku.