Filteri za usisavače: vrste i namjena

U ovome blogu pročitajte

Filteri na usisavaču služe za zadržavanje prašine, nečistoća, alergena i ostalih sitnih čestica tijekom usisavanja. Njihova je uloga zaštititi motor usisavača i spriječiti povratak ovih čestica u prostoriju sa zrakom koji izbacuje usisavač. Filtri pomažu u održavanju čistoće unutarnjeg zraka hvatajući čestice unutar usisavača. Osim toga, filtri mogu pomoći u uklanjanju neugodnih mirisa ili nečistoća iz zraka, ovisno o vrsti filtra koji se koristi. Redovito čišćenje ili mijenjanje filtera važno je za održavanje učinkovitosti usisavača i osiguravanje čistoće zraka u prostoriji.

Postoji nekoliko vrsta filtera za usisavače. Mogu se klasificirati na sljedeći način:

HEPA filteri

HEPA (High-Efficiency Particulate Air) filtri vrlo su učinkoviti u zadržavanju malih čestica kao što su prašina, pelud, grinje i drugi alergeni. Mogu zadržati najmanje 99,97% čestica 0,3 mikrona i većih.

Ugljeni filteri – Aktivni ugljen

Filtri s aktivnim ugljenom apsorbiraju neugodne mirise, plinove i druge nečistoće iz zraka. Posebno su korisni za filtriranje mirisa kućnih ljubimaca, dima, hrane i drugih neželjenih mirisa.

Spužvasti filteri

Ovi filtri su dizajnirani za hvatanje većih čestica prašine i prljavštine i na taj način sprječavaju začepljenje unutarnjih dijelova usisavača. Obično su izrađene od spužve ili tkanine.

Filtri za vodu

Filtri za vodu koriste vodu kao medij za filtriranje. Zarobljavaju nečistoće u vodi unutar usisavača. Filtri za vodu dobri su za hvatanje većih čestica, ali možda će trebati redovito održavanje.

Nažalost, ne prodajemo vodu 🙂 Za vodu se obratite vašem lokalnom distributeru 😊

Mikrofilteri

Mikrofilteri su tanki filteri koji hvataju manje čestice prašine i alergene. U kombinaciji s drugim vrstama filtara pružaju dodatnu razinu filtracije.

Važno je redovito čistiti i mijenjati filtere kako bi usisavač radio optimalno, a zrak u prostoriji bio čist.

Tražite vrećice za usisavač?

Pronađite baš onu vrećicu ili filter koji Vam treba.

Ako niste pronašli odgovarajuću vrećicu ili niste sigurni javite nam se na telefon ili WhatsApp gumb. Odgovaramo odmah ili u najkraćem roku.