Zašto je ponovna upotreba vrećica za usisivač loša ideja?

Opremite se zamjenskim vrećicama za usisavače i uživajte u svježijem zraku te čišćim tepisima i podovima. Na kraju će vam i vaš usisavač biti uveliko zahvalan i raditi dulje i efikasnije.

U ovome blogu pročitajte

Vrećica za usisavač i njeno ponovno korištenje.

Neizostavan „alat“ gotovo svakog doma je usisivačem čija je zadaća smanjenje prašine i alergena u prostoru. Osim toga redovito usisavanje održava zrak čišćim te produljuje trajnost vaših tepiha. Usisavanje kuće posao je koji se obavlja najmanje jednom tjedno ili ako ste ponosni vlasnik kućnih ljubimaca taj ćete posao ipak obavljati nešto češće. Sve to rezultira češćom potrebom za pražnjenjem vrećice u Vašem usisivaču.

Gotovo smo sigurni kako ste se barem jednom zatekli s pitanjem može li se vrećica za usisavač, nakon čišćenja, ponovno koristiti? Odgovor je da, ali ne. Iako je to moguće, u daljnjem tekstu objasnit ćemo Vam koji su razlozi zašto je ipak bolje vrećicu koristiti isključivo jednom.

Što se događa prilikom ponovnog korištenja vrećica za usisavač?

Prilikom mijenjanja vrećica za usisavač naći ćete se u razmišljanju – ako prljavština jednostavno odlazi u vrećicu, a vrećica nije oštećena, zašto ne isprazniti prljavštinu i nastaviti ponovno koristiti vrećicu. Osim što će se velika količina prašine vratiti natrag u zrak, doći će i do drugih problema koje golim okom ne možete primijetiti.

Tijekom usisavanja, vrećice vašeg usisivača ne pune se samo prljavštinom i prašinom koju je lako izbaciti već ispunjavaju pore papira od kojeg je vrećica napravljena. Iz tog razloga usisivač počinje gubiti snagu usisa. To se ne događa samo radi smanjena prostora u vrećici već zbog čestica koje začepljuju papir. Kao posljedica, vaš usisivač više neće efikasno očistiti tepihe i podove u domu.

Negativan utjecaj na zdravlje

Prljavština, zemlja, plijesan, dlake kućnih ljubimaca i pelud ulaze i nakupljaju se na unutarnjim stijenkama vrećice. Pražnjenjem vrećica za usisavanje nije moguće ukloniti sve alergene. Ostavljeni u vrećici koja se ponovno koristi, alergeni imaju prave uvjete za nastavak rasta ili preraspodjelu u zrak dok ponovno usisavate što dovodi do smanjenja kvalitete zraka.

Jednostavno se ne isplati smanjiti kvalitetu zraka koji udišete za cijenu novog paketa vrećica. Redovito usisavanje prostora i mijenjanje vrećica na vrijeme (prije nego li što budu prepune) smanjite broj alergena u domu.

Čuvajte zdravlje usisivača

Kada vrećicu za usisivač ne mijenjate na vrijeme, zrak u usisavaču teže će izlaziti van što uzrokuje opterećenje motora. Dodatno opterećenje motora skratiti će vijek trajanja vašeg usisivača. Proizvođači usisivača napominju kako vrećice treba promijeniti prije nego što se napune do vrha kako bi se spriječilo začepljenje stroja.

Također, prašina iz ponovno korištene vrećice može se vratiti natrag u motor i uzrokovati štetu. Neodgovarajućom brigom vaš usisivač vrlo će se brzo pokvariti što osim što je neisplativ ishod za okoliš također je loše i za Vaš novčanik. Umjesto toga, na našoj web stranici možete pronaći jeftiniji izbor vrećica za usisavače potpuno iste kvalitete.

Opskrbite se zamjenskim vrećicama za usisavače

Kada Vam idući put padne na pamet da biste mogli ponovno koristiti iskorištenu vrećicu kako biste smanjili troškove ili manje naštetiti okolišu, nemojte! Koliko god vaši motivi bili čisti, na kraju ćete najviše ispaštati vi i zrak u kojem živite.

Opremite se zamjenskim vrećicama za usisavače i uživajte u svježijem zraku te čišćim tepisima i podovima. Na kraju će vam i vaš usisavač biti uveliko zahvalan i raditi dulje i efikasnije.

Tražite vrećice za usisavač?

Pronađite baš onu vrećicu ili filter koji Vam treba.

Ako niste pronašli odgovarajuću vrećicu ili niste sigurni javite nam se na telefon ili WhatsApp gumb. Odgovaramo odmah ili u najkraćem roku.