Koliko vata treba imati usisavač?

U ovome blogu pročitajte

Koliko vata treba imati usisavač?

Važno je razumjeti što je bitno pri odabiru usisavača , posebice pri odabiru snage . Ovdje ćete saznati na što morate obratiti pozornost pri odabiru usisavača i koliku snagu u vatima treba imati.

Što zapravo znači snaga?

Jedan od najvažnijih detalja pri odabiru usisavača je snaga . Ali što to zapravo znači? Snaga pokazuje koliko električne energije troši motor usisavača i prema tome koliko snažno može usisati. Međutim, sljedeće ne vrijedi automatski: što je veća snaga u vatima, to je bolja usisna snaga. Čimbenici kao što su oblik i veličina uređaja kao i kvaliteta filtra također igraju ulogu.

Što zapravo znači snaga?

Postoje li razlike u snazi ​​između usisavača u spremniku i ručnih usisavača?

Koje druge čimbenike trebate uzeti u obzir pri kupnji usisavača?

Napravite pravi izbor – i ne obraćajte pažnju samo na snagu!

Općenito, međutim, usisavač s snagom od najmanje 500 do 600 W nudi dovoljno snage za normalnu  uporabu u kućanstvu  . Međutim, ako želite ukloniti posebno tvrdokornu prljavštinu ili morate usisavati životinjsku dlaku, trebali biste odabrati model s snagom od 700 do 900 vati.

Koliko vata treba usisavač za prosječan stan?

Da bi se odredilo koliko vata treba usisavač za prosječan stan, potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Važno je razmotriti veličinu kuće i vrstu poda . Stan s podovima prekrivenim tepihom zahtijeva usisavač veće snage od stana s glatkim podovima. Broj stanara također igra ulogu jer će veća kućanstva vjerojatno morati usisavati češće od manjih. Međutim, važno je napomenuti da veća snaga ne znači nužno da će usisavač bolje čistiti. Protok zraka i dizajn usisavača također su važni čimbenici u učinkovitosti čišćenja.

Može li velika snaga imati i nedostatke?

Velika snaga u usisavaču definitivno može imati prednosti , poput snažne usisne snage i brzih rezultata čišćenja. Međutim, treba uzeti u obzir i moguće nedostatke . Usisavač velike snage obično troši više energije i stoga može dovesti do većih troškova električne energije .Osim toga, prejaki motor može uzrokovati bučniju radnju usisavača i brže zagrijavanje, što može utjecati na životni vijek uređaja. Drugi čimbenik je težina usisavača, jer veća snaga često znači i teži uređaj. Stoga je važno razmotriti koje su vaše potrebe i koja snaga najbolje odgovara vašim zahtjevima.

Postoje li razlike u snazi ​​između usisavača u spremniku i ručnih usisavača?

Prilikom odabira pravog usisavača često se postavlja pitanje je li bolji izbor usisavač u spremniku ili ručni usisavač . Važan čimbenik pri odluci je snaga. U osnovi, što je veća snaga u vatima, to je usisavač snažniji. Međutim, postoje i razlike između usisavača u spremniku i ručnih usisavača.Dok usisavači u spremniku često imaju veću snagu u vatima, ručni usisavači obično su opremljeni s manje vati zbog svoje kompaktne veličine i nižih energetskih zahtjeva. Ipak, ručni usisavači također mogu biti prilično snažni i imati dobru usisnu snagu.

Ovdje je najvažnija učinkovitost uređaja, a ne samo snaga. Dakle, ako tražite snažan usisavač, ne biste trebali obratiti pozornost samo na snagu u vatima, već također uzeti u obzir druge čimbenike kao što su potrošnja energije i usisna snaga.

Koje druge čimbenike trebate uzeti u obzir pri kupnji usisavača?

Osim snage , postoje i drugi čimbenici koje treba uzeti u obzir pri kupnji usisavača . Na primjer, vrsta filtera je vrlo važna jer je ključna za kvalitetu zraka u prostoriji. HEPA filter osigurava filtriranje alergena i sitnih čestica prašine iz zraka te je stoga posebno prikladan za osobe koje pate od alergija.Težina uređaja također može igrati ulogu, osobito ako se često nosi ili koristi na različitim katovima . Pripazite i na veličinu posude za prašinu kako je ne biste morali stalno prazniti.Dobra usisna snaga također je važna kako biste mogli ukloniti čak i tvrdokornu prljavštinu i životinjsku dlaku. Naposljetku, trebali biste također razmisliti o tome želite li više žični ili bežični uređaj, ovisno o tome koliko slobode kretanja trebate.

Napravite pravi izbor – i ne obraćajte pažnju samo na snagu!

Zaključno, može se reći da odabir pravog usisavača nije samo snaga u vatima . Iako je velika snaga u vatima pokazatelj dobre usisne snage , postoje i drugi čimbenici koje treba uzeti u obzir. Na primjer, vrsta i stanje tla te veličina stana također igraju ulogu. U odluci također treba uzeti u obzir težinu i rukovanje usisavačem.

Opsežna istraživanja i savjeti mogu vam pomoći da napravite pravi izbor i postignete zadovoljavajući rezultat. U konačnici, ipak, svatko treba sam odlučiti koji su mu kriteriji najvažniji kod usisavača i koji model najbolje odgovara njegovim potrebama.

Za odabir najbolje vrećice ili filtera kliknite ovdje.

Wiki usisavači

Tražite vrećice za usisavač?

Pronađite baš onu vrećicu ili filter koji Vam treba.

Ako niste pronašli odgovarajuću vrećicu ili niste sigurni javite nam se na telefon ili WhatsApp gumb. Odgovaramo odmah ili u najkraćem roku.